PRESSMEDDELANDEN

XP Chemistries vision är att använda sin spetskompetens inom kemi för att kunna revolutionera marknaden för kapsaicin till industriella och medicinska applikationer genom utveckling av kapsaicin-baserade produkter, i linje med FN:s globala mål för hållbar utveckling.

Pressmeddelanden

Xylocap AB lanserar ny linimentprodukt - Xylocap Strong

Xylocap AB, ett helägt dotterbolag till XP Chemistries AB, lanserar den nya linimentprodukten Xylocap Strong. Produkten är baserad på XP Chemistries högrena kapsaicin vilket ger en värmande och avslappnande känsla för stela leder och vid muskelvärk. Till skillnad från Xylocap Aktiv som lanserades 2019 har Xylocap Strong ett högre innehåll av kapsaicin och levereras i en roll-on förpackning för enklare och mer precis applicering.

Xylocap AB meddelar att lanseringen av den nya linimentprodukten Xylocap Strong har startat och det går nu att beställa produkten direkt från bolagets hemsida. Produkten är både kladdfri och luktfri och levereras i en roll-on förpackning vilket gör det enkelt för våra kunder att använda produkten utan att få liniment på händerna.

Bolaget har satt ribban högt vad gäller kvalitet då produkten baseras på kapsaicin, en giftfri högkvalitativ substans från skogen. Kapsaicinet produceras i Sverige av Xylocaps moderbolag, XP Chemistries, och är, enligt bolagets kännedom, det mest högkvalitativa och renaste kapsaicinet i världen för kosmetiska ändamål.

"Det är mycket glädjande att nu kunna erbjuda en linimentprodukt i en roll-on förpackning eftersom detta har efterfrågats av våra existerande kunder under en längre tid. Vi ser fram emot att fördjupa samarbetet med dem och med nya kunder vad gäller linimentprodukter med goda egenskaper," säger Anna Svantes, VD för Xylocap AB, om lanseringen av Xylocap Strong.

I samband med lanseringen av Xylocap Strong har bolaget beslutat att sänka priset på Xylocap Aktiv för att få en prisbild som speglar marknaden för linimentprodukter.

"Med produkten Xylocap Strong har Xylocap AB tagit fram ett mycket kraftfullt liniment som är helt fritt från ämnet metylsalicylat (vintergrönolja) vilket numera är förbjudet att använda i verksamma koncentrationer för kosmetiska linimentprodukter i EU. Utfasningen av liniment som innehåller metylsalicylat på den svenska marknaden startade i samband med förbudets införande i december 2022. Dock säljs fortfarande flertalet produkter som innehåller det förbjudna ämnet i Sverige. I och med att dessa fasas ut skapas ett hålrum i marknaden där Xylocap Strong har en stor potential," säger Erik Nelsson, VD för XP Chemistries AB.

Mer information om Xylocap Strong finns på Xylocaps hemsida, https://xylocap.se/produkt/xylocap-liniment-rollon/.

För ytterligare information

Erik Nelsson, VD, XP Chemistries AB
E-post: en@xpchemistries.com
Tel: +46 7 2250 04 15

Certified Adviser

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB.

Om Xylocap AB

Xylocap har sitt ursprung i de norrländska skogarna där världsledande kemister noggrant framställer en kraftfull ingrediens till Xylocaps produkter. Med innovativa teknologier omvandlas biomassa och skogsavfall till hållbart och giftfritt kapsaicin som är den aktiva substansen i linimentet. Snabbverkande liniment som ger långvariga resultat är avsett för alla som sportar, behöver mjukas upp, eller besväras av stela leder. Linimentet ger en behaglig och stimulerande känsla, absorberas snabbt in i huden och lämnar inga spår på kläder. Bolagets liniment är helt luktfritt, detta är ovanligt då de flesta linimentprodukter associeras med starka dofter. Tillsammans med Xylocaps kunder har bolaget utvecklat liniment för bland annat hockeylag i SHL, fotbollslag i Allsvenskan, ledande orienteringsklubbar, kiropraktorer och sjukgymnaster. Alla produkter utvecklas och tillverkas i Sverige. Mer info på https://xylocap.se/.

Om XP Chemistries AB

XP Chemistries är ett svenskt bioteknikbolag med patenterade teknologier för att framställa kapsaicin från hållbara skogsråvaror, något som traditionellt har skett från chilifrukter. Bolagets teknologi medför en rad fördelar, bland annat att processen är hållbar, kapsaicinet får en mycket högre renhet, processen är kostnadseffektiv och enkel att skala upp. Kapsaicin är ett fettlösligt, färg- och doftlöst, vaxartat ämne och är orsaken till den upplevda hettan i växtarter tillhörande släktet chilipeppar. Kapsaicin används i dag i flertalet produkter, bland annat i djurfoder, skadedjursbekämpning, kosmetika och medicinska produkter. Bolagets verksamhet är inriktad på att utveckla produkter baserade på kapsaicin som är producerat med Bolagets patenterade process och är i linje med FN:s globala mål för hållbar utveckling. Bolaget är idag uppdelat i fyra marknadsområden som alla kommer producera och marknadsföra produkter innehållande kapsaicin. De fyra marknadsområdena heter Feed, Cosmetics, Life och Protect. Bolagets verksamhet bidrar till hållbar produktion och konsumtion genom att bland annat motverka överanvändning av antibiotika. Mer info på https://www.xpchemistries.com/.

Prenumerera

Pressmeddelanden och rapporter via E-post.