PRESSMEDDELANDEN

XP Chemistries vision är att använda sin spetskompetens inom kemi för att kunna revolutionera marknaden för kapsaicin till industriella och medicinska applikationer genom utveckling av kapsaicin-baserade produkter, i linje med FN:s globala mål för hållbar utveckling.

Pressmeddelanden

Teckning av aktier med stöd av teckningsoptioner av serie TO1 inleds idag

Idag, den 6 september 2022, inleds nyttjandeperioden för teckningsoptioner av serie TO1 i XP Chemistries AB (publ) ("XP Chemistries" eller "Bolaget"). Nyttjandeperioden pågår till och med den 20 september 2022. Varje teckningsoption av serie TO1 berättigar innehavaren till teckning av en (1) ny aktie i Bolaget till ett pris om 1,01 SEK per aktie. För att teckningsoptionerna inte skall förfalla utan värde krävs det att innehavaren aktivt tecknar aktier senast den 20 september 2022, alternativt säljer teckningsoptionerna senast den 16 september 2022.

Brev till teckningsoptionsinnehavare av serie TO1, anmälningssedel samt fullständiga villkor för teckningsoptionerna finns att tillgå på Bolagets hemsida på www.xpchemistries.com samt Mangolds hemsida på www.mangold.se.

Sammanfattande villkor för teckningsoptioner av serie TO1:

Sista dag att nyttja: 20 september 2022.

Teckningskurs: Nyttjande av en (1) teckningsoption av serie TO1 ger rätt att teckna en (1) aktie till teckningskurs
1,01 SEK per aktie.

Emissionsvolym: 8 467 000 teckningsoptioner av serie TO1. Vid fullt nyttjande av teckningsoptionerna av serie TO1 kommer antalet aktier i Bolaget att öka med 8 467 000 aktier och Bolaget kommer att tillföras cirka 8,6 MSEK, före emissionskostnader.

Sista dag för handel med teckningsoptioner serie TO1: 16 september 2022.

Notera att teckningsoptioner som inte nyttjas senast den 20 september 2022, alternativt avyttras senast den 16 september 2022, förfaller värdelösa. För att dina teckningsoptioner av serie TO1 inte ska förfalla krävs att du aktivt tecknar aktier alternativt avyttrar dina teckningsoptioner.

Hur teckningsoptionerna nyttjas:

Förvaltarregistrerade teckningsoptioner (depå)

Teckning och betalning med stöd av teckningsoptioner ska ske i enlighet med anvisningar från respektive förvaltare. Vänligen kontakta er förvaltare för ytterligare information.

Direktregistrerade Teckningsoptioner (VP-konto)

Ingen emissionsredovisning eller inbetalningsinstruktion kommer att skickas ut. Teckning ska ske genom samtidig kontant betalning enligt instruktioner på anmälningssedeln. Teckningsoptionerna ersätts därefter med interimsaktier (IA) i väntan på registreringen hos Bolagsverket.

Anmälningssedel med instruktion för betalning finns tillgänglig på Bolagets hemsida www.xpchemistries.com och på Mangold Fondkommission AB:s hemsida www.Mangold.se.

För ytterligare information

Erik Nelsson, VD, XP Chemistries AB
E-post: en@xpchemistries.com
Tel: +46 7 2250 04 15

Rådgivare

Mangold Fondkommission AB är finansiell rådgivare samt emissionsinstitut och Advokatbyrån Gulliksson AB är legal rådgivare till XP Chemistries i samband med utnyttjandet av teckningsoptionerna.

Certified Adviser

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB som nås på telefonnummer 08-5030 1550 och på e-post, ca@mangold.se.

Om XP Chemistries AB

XP Chemistries är ett svenskt bioteknikbolag med patenterade teknologier för att framställa kapsaicin från hållbara skogsråvaror, något som traditionellt har skett från chilifrukter. Bolagets teknologi medför en rad fördelar, bland annat att processen är hållbar, kapsaicinet får en mycket högre renhet, processen är kostnadseffektiv och enkel att skala upp. Kapsaicin är ett fettlösligt, färg- och doftlöst, vaxartat ämne och är orsaken till den upplevda hettan i växtarter tillhörande släktet chilipeppar. Kapsaicin används i dag i flertalet produkter, bland annat i djurfoder, skadedjursbekämpning, kosmetika och medicinska produkter. Bolagets verksamhet är inriktad på att utveckla produkter baserade på kapsaicin som är producerat med Bolagets patenterade process och är i linje med FN:s globala mål för hållbar utveckling. Bolaget är idag uppdelat i fyra marknadsområden som alla kommer producera och marknadsföra produkter innehållande kapsaicin. De fyra marknadsområdena heter Feed, Cosmetics, Life och Protect. Bolagets verksamhet bidrar till hållbar produktion och konsumtion genom att bland annat motverka överanvändning av antibiotika. Mer info på https://www.xpchemistries.com/.

Prenumerera

Pressmeddelanden och rapporter via E-post.